Velkommen til “mellemrummet” – ByGuidens blog hvor vi fortæller om de mindre kendte steder i kommunen, portrætterer lokale iværksættere og kreative skabere, og går på jagt efter de lidt skæve historier.
Hvad enten I tager forbi Tikøb, Kvistgård, Hellebæk, Snekkersten, Ålsgårde eller Gurre… Også i landsbyerne og naturen omkring os findes der masser af oplevelser!

Vi håber disse fortællinger vil inspirere til at gå på opdagelse på ukendte steder eller blot blive mindet om at det er tid til et genbesøg i en af de skønne landsbyer, mindre havne, museer eller særlige naturområder. Vi inviterer også til at gå på opdagelses i de lokale fotoforeninger og amatør fotografers digitale gallerier som viser vores skønne lokalområde set gennem lokales kameralinse og måske også fra en helt ny vinkel. 

Gå på opdagelse… Har du hørt om? …Kender du? …Har du prøvet?

OPLEV LOKALT – I BILLEDER

OPLEV LOKALT – FOTOKLUBBEN KRONBORG

PÅ TO HJUL #oplevlokalt

  • SYD-RUTEN / NORD-RUTEN PÅ CYKELTUR BOGSTAVELIG TALT: Spring op på cyklen og tag med de lokale forfattere til deres yndlingssteder i kommunen.
  • NATUR-/KULTURSTIEN: En cykeltur på ca. 15 km, som bringer dig forbi et væld af smukke og forskelligartede seværdigheder.
  • 2 LANDE – EN DESTINATION: Helsingør og Helsingborg har hver by udviklet fire cykleruter med om oplevelser og steder, du kan besøge. Ruter for børnefamilien, naturintresserede, kulturinteresserede og Ruter for den erfarne cyklist.

kilder: HELSINGØR BIBLIOTEK / HELSINGØR KOMMUNE

UD I NATUREN & BYVANDRINGER #oplevlokalt

  • FRIE FODSPOR: “…to forskellige rundture ved Hammermøllen i hyggelige Hellebæk. Har du gode ben, så gå dem begge – de er dejlige på hver deres måde.”
  • GÅ EN GOD TUR – fra Helsingør Kommune med forslag til vandreture både i natur og by eks “En vandretur omkring Marienlyst Slot” eller “14 Grønne Pletter og naturperler i Helsingør Kommune”
  • MUSEN MALTE I HELSINGØR – Gå på en historisk vandretur i lyd og billeder i byen med Museumsmusen Malte. For børn og familier.
  • FIND VEJ I… – ‘Find vej i Helsingør’ er en foto-orientering med quizopgaver – en slags skattejagt, der bringer dig gennem sundtoldsbyen på jagt efter poster og de skjulte historier i bybilledet.

LÆS OGSÅ MERE PÅ…