fbpx

I Hornbæk spiller de Krocket, i Snekkersten har de husflid, på Montebello kigger NOVA på stjernerne i deres eget observatorium og i Smørhullet spiller de frisbee-golf… Dette er blot nogen af de få klubber og foreninger der udover de mere klassiske som Håndbold, Fodbold, Foto, Teater, Dans, Cykling osv. findes i vores kommune. Og flere af klubberne har åbent for optagelse af nye medlemmer. Og mange bærer også på stolte og lange traditioner.

Her på Byguiden vil vi i anledning af Foreningernes Dag fortælle om noget af foreningsliv du måske ikke lige kendte…

F.eks. ligger der i Helsingør ligger der en ganske særlig golf bane. Og endda en af Danmarks ældste… Og det er IKKE den bane du formentlig tænker på for enden af Gl. Hellebækvej. Nej denne ligger i Smørhullet og er en Frisbee-golf bane! Og denne er hjemsted for Helsingør Disc Golf Klub.

Lidt fakta og historie: Helsingør Disc Golf Bane blev opført i 1996. Banen indeholder permanente kurve og teesteder. Her er anlagt en 18-hullers bane der kan spilles både som 9 og 18 huller afhængig af niveau og træning.

 • Banens originale 9 huller er velegnede til begyndere der ønsker at prøve kræfter med disc golf.
 • Banens alternative 18 huls layout er en blanding af de 9 oprindelige huller og 9 udfordrende forlængede huller. Banen er velegnet til den øvede spiller der ønsker lidt mere udfordring.
Hul nr 16
Hul nr 1

Banerne kan også ses her på http://hdgk.dk/

Banen er gratis at benytte og bliver hyppigt vedligeholdt, dog er banen placeret i en offentlig park, så der skal tages hensyn til andre mennesker og dyr der benytter parken.

10 hurtige regler for Frisbee Golf:

 1. Kast aldrig, når der er mennesker eller dyr inden for rækkevidde
 2. Sørg altid for at have frit udsyn inden du kaster
 3. Man spiller i grupper på max. 5 personer
 4. Alle spillere kaster fra tee-stedet (start) mod kurven (hullet)
 5. Derefter kaster man videre fra, hvor frisbeen landede (forreste fod placeres,hvor frisbeen ligger)
 6. Det er altid den spiller, der ligger længst fra kurven,der kaster først
 7. Frisbeen tælles som værende i hul, når den ligger i kurven eller hænger i kæderne. Den er ikke i hul, hvis den fx ligger oven på kurven eller under den eller hvis den bare har rørt kurven!
 8. Lander frisbeen i søen, en have, på en vej eller fortov, regnes den for “OutofBounds”, spilleren noteres for et strafkast, og frisbeen kastes fra, hvor den forlod banen.
 9. Antallet af kast skrives ned for hvert hul og lægges sammen.
 10. Vinder er den spiller, der har færrest kast på samtlige huller.

Når I nu er færdige med at motionere kunne turen kombineres med en afstikker til Snekkersten/Skotterup for en is og en badetur.


Jeg er ikke lige til frisbee golf men jeg er nysgerrig på foreningslivet… Så læs med her:

Hvert år afholdes også “Foreningernes Dag” – i 2021 sker dette d 29.5 – det foregår i hele midtbyen, i Helsingør med repræsentation fra hele kommunen. “Her får du mulighed for at prøve, kuglestød, cykling på home trainer, fodbold, håndbold, korsang, kigge i stjernekikkert, opleve pigegarden, høre sange fra Hammermøllen, vikinge opvisning og en hel masse andet sjovt.”

Du kan tilmelde dig eventet her og modtage opdateringer

Der er faktisk samlet en foreningsliste på kommunens hjemmeside – Her finder du også oversigt over mulighederne for at gå til Musik, Dans og Teater og meget mere.

 

Kilder: hdgk.dk / Billeder: FB – Helsingør Disc Golf Klub