fbpx

Mad skaber samvær og et godt måltid er noget vi kan være fælles om. Omend vi i disse dage, skal sidde i grupper med venner, bekendte og familie, så er det stadig noget vi kan gøre i fællesskab nu IGEN. Lokale mødes, når vi også deler det samme måltid mad og ikke bare slår os løs i “a la carte” – en enkel hverdags-oplevelse hvor der ofte også kan være mere overskud til at være tilstede i måltidet og samværet med andre.

Og vi er så heldige, at der adskillige steder i kommunen arrangeres fællesspisninger hele året rundt. Om du bor i Hornbæk, Helsingør eller Espergærde, så er der lige nu gang i fællesspisnings-arrangementer ganske tæt på og til meget rimelige priser hvor de fleste kan være med. De mest kendte steder er formentlig Hornbækhus, Flynderupgård i Espergærde og i Toldkammeret i Helsingør. Men der er faktisk ofte fællesspisninger i Laden på Vapnagård og også i Tikøb har man haft lignende arrangementer.

Læs med og bliv inspireret til hvor I skal hen på en hverdagsaften næste gang aftensmaden skal være lidt anderledes og i nye, lokale og eller vante rammer…

 

HOTEL HORNBÆKHUS – Skovvej 7, 3100 Hornbæk

“På Hotel Hornbækhus mødes hotellets gæster og de lokale til mad og andre fælles oplevelser.”

Hotellet inviterer indenfor i de lyse stuer igen. Traditionelt set har fællesmiddagene på Hornbækhus været ved langborde og fade der sendes rundt. Sådan er det ikke i disse dage. Men hyggeligt og lækkert vil det være uanset! Nu sidder man sammen med bekendtskaber, familie og venner ved spisestuens plankeborde. Og middagen anrettes på tallerkener. Køkkenet laver hver dag, en ny ret, altid sæson-betonet mad uden dogmer. Stilen er enkel og med fokus på gode råvarer. Menuen opdateres hver mandag og kan ses på hjemmesiden.

Prisen er 150 kr. for middagen pr. person og 50 kr. for dessert. Børn til og med 3 år betaler ikke. Dessert og kaffe kan købes efter maden.

Du kan læse mere og se menuen på hornbaekhus.com/mad – Husk at booke bord.

Mulighederne på Hornbækhus er mange – her er både søndagskage, afternoon tea, strikke café og yoga i haven.

 

FLYNDERUPGÅRD – Agnetevej 9, 3060 Espergærde

Vi spiser sammen på Flynderupgård i Espergærde og nyder et måltid med andre i de smukke omgivelser.

Siden 2019 har der været fællesspisninger på Flynderupgård ca en gang om måneden. Arrangeret af 2 ildsjæle, Laura og Stine, med hjælp fra forskellige kokke, har der gang på gang været totalt udsolgte arrangementer. Spisningen har foregået enten i den smukke gamle lade eller udenfor på græsset, afhængig af vejret. I disse dage arbejdes der på, i samarbejde med Flynderupgård, at genstarte fællesspisningerne i et nyt og lidt anderledes format eksempelvis også med fokus på lokale råvarer, fællessang, historiefortælling m.m.

I skrivende stund er der derfor endnu ikke lagt nye events op, men følg med på FÆLLESSPISNING på Flynderupgaard Facebook siden for nye events i 2021. Den første er i støbeskeen til august.

Kulturcenter Flynderupgård har dog allerede slået dørene op til Spisestuen – Det Historiske Køkken og alle udeområderne er åbne, så bestil endelig løs af smørrebrød m.m. og tag venner/bekendte med. Medbring et picnic tæppe eller lån både tæppe og dug for KUN en femmer! Fyld picnic kurven og spis klassiske serveringer sammen med andre lokale, måske en picnic allerede i pinsen? Vi krydser fingre for godt vejr:-)

Her er smørrebrød for 25 kr per stk, hjemmelavet saft og kolde drikke. Der serveres også pandekager, hjemmebagt kringle, kakao og kaffe/te til meget rimelige priser. Det er også muligt at forudbestille mad, eks til større grupper  ved at ringe eller sende en mail. Åbningstider er tirsdag-søndag dage fra 10-16 hvor man kan købe hjemmelavet byggrød eller en skive hjemmebagt rugbrød. Spisestuen er åben fra 12-16.

Menuer m.m. findes på flynderupgaard.dk – Du kan også følge med på Instagram @flynderupgaard_kulturcenter

For nylig har Flynderupgård også fået ny leder – Michael Gyldendal (tidligere leder på Teknisk Museum og Frilandsmuseet). Du kan lytte til et interview via Soundcloud og høre mere om planerne for stedet som skal være “porten til Kongernes Nordsjælland”.

 

TOLDKAMMERET – Havnepladsen 1, 3000 Helsingør

“…lige fra ankomsten er stemningen “lagt. Det var en fin oplevelse at hente fade med alt godt. Som altid var det søde og hyggelige bordfæller…”

I det gamle toldkammer fra 1891 er der alle hverdage fællesspisning. I Toldkammeret laves der rustik og økologisk mad til alle, der gerne vil spise sammen i en hyggelige hverdags-stemning. Byens Spisekammer er åbent alle hverdage 16-19.30. Fra 16.00 er der frisk-ristet lokal kaffe på kanden, hjemmebagte lune kager, spændende øl og vand og højt humør på menuen.

Fra kl. 17.00-19.00 byder køkkenet aftensmad og fællesspisning. Det koster kun 75 kr. pr. person.

Maden serveres portionsvis ved bordet. Du kan tilmelde dig på forhånd eller bare dukke op.

Spisesedlen med menu og husets andre aktiviteter finder du her – opdateres hver uge.

LADEN v. VAPNAGÅRD, Hovmarken 7, 300 Helsingør

“Kom med en nabo, en enlig ældre, hele familien eller en god ven og spis med”

…i Laden ved Gl. Vapnagård. Menuen har f.eks budt på “Kylling med Bulgur / Rabarberkage”. Man er velkommen til selv at medbringe drikkevarer, blot skal man huske at tage emballagen med hjem igen. Drikkevarer kan også købes på stedet. Her er også mulighed for vegetarisk spisning. Det koster 50 kr for voksne og børn indtil 10 år spiser med for halv pris. Under 3 år er gratis.

Første fællesspisning i 2021 er annonceret til d 16.6 kl 18:00-20:00. Du kan følge med på Vapnagård’s Facebook side.

Andre muligheder…

Også i Tikøb har der været holdt arrangementer tidligere og de vil helt sikkert genopstå så snart muligheden byder sig. Se mere på Tikøb Kulturforenings hjemmeside.

Er du ikke til fællesspisning eller kan ikke nå det, er der jo også muligheden for at tage forbi Nyruphus Skovcafe og arrangere din egen fællesspisning med venner og bekendte. Stedet drives af CABAS og er et kommunalt initiativ for udsatte borgere, og der arbejdes efter social-økonomiske principper.

Skulle du/I være bekendt med fællesspisning og lign arrangementer som vi ikke er bekendt med, hører vi meget gerne fra jer så vi kan få opdateret denne artikel. Skiv til os på Instagram eller Facebook @byguiden.