fbpx

I år er det 10 år siden Multiparken / Mp:H, Helsingørs Skatepark åbnede. I anledning af den snarligt runde fødselsdag har vi på ByGuiden søgt vidt og bredt på nettet og de sociale medier efter de smukkeste, cool og stemningsfyldte billeder og video fra Multiparken gennem tiden, alle taget af lokale eller besøgende. Hos Villa Fem, som også står for driften af stedet, ser man frem til at fejre det med et brag af en fest i slutningen af august.

Jakob Kjeldsen, Marts 2020 @fujisbyjakob
Kirsti Leiro, Juni 2018 (@finelund)

Faktisk har idéen til Multiparken hele 20 år på bagen. De første grundtanker til hvad der senere blev til Multiparken, faktisk startede helt tilbage i start 00’erne:

“Kimen til projektet blev, sammen med den første økonomi, lagt i 2001 af ihærdige klubfolk, lokale institutioner, Villa Fem, Espergærde Fritidscenter og politikere. Institutioner + forvaltning arbejdede i flere år på at samle midler til opførelsen af anlægget.” – Realdania

 

Street Core Movement, Juni 2017 (@streetcore_movement)

Video fra Multiparken, Nov 2011 – Peter Hansen

 

Rasmus Lolholm, Bowl Days 2017
Dorte Bülow, Marts 2019 (@dbulow)

Her midt imellem Prøvestenscentret og Vapnagård tilbringes ofte mange timer. Og hvad enten man er i selskab med Mor eller Far, eller man er ældre og måske derfor venter til efter “puttetid” for at få sin plads på ramperne og i bowlen… her er masser af plads til at udfolde sig. Her kommer da også både lokale og tilrejsende for at træne professionelt, f.eks kan man være heldig at spotte pro-skater og designer Rune Glifberg, som efter sigende har trænet her til OL i foråret 2020. Selvsamme har også været med til at tegne og skabe parken i sin tid.

Bruger reviews fra skateparks.dk:

Yep! Her er den! Uden tvivl den bedste skatepark jeg har været i til dato inden for landets grænser. Den har meget af det, hjertet begære. Der er mad, musik, parkour område, basket, fodbold og mest af alt en fed beton-skatepark.

Absolut en session værd hvis du er i nærheden. Linjerne i bowlen er noget af det bedste du finder i Danmark.

 

Elisabeth Kruse, Juni 2019 (@krusehjersted)
Rasmus Lolholm, Bowl Days 2017

Ifølge Leise Theilgaard, leder af Villa Fem og Multiparken er der i 2020 og 2021 sket en stigning i hvor mange der bruger Multiparken som ude-trænings-rum. Det er både de formelle og uformelle klubber og foreninger mødes her, bl.a, Streetcore Movement som underviser i Calisthenics eller eks Kronborg gymnasterne der også bruger parken fra tid til anden til parkour undervisning.

I gennemsnit er der 300 om brugere om dagen, hvilket vidner om at Multiparken er blevet en naturlig del af de lokales liv, men også et yndet udflugtsmål. I sommerferien er her også både skate og parkourskole – læs mere i Sommerferiekataloget 2021 på Helsingør Kommunes hjemmeside.

 


Andre Skateparks i Helsingør Kommune:

https://skateparks.dk/skateparks/hornbaek-skatepark/

https://skateparks.dk/skateparks/helsingoer-ungdomsskole/


 

Kilder: https://realdania.dk/projekter/multipark-helsingoer/nyheder/multiparken_helsingoer031111 // https://www.glifberglykke.com/mp-h-helsingor-2011 // https://www.loa-fonden.dk/projekter/2011/multipark-ved-vapnagaard-i-helsingoer/